Vad händer om man borstar tänderna en gång om dagen?

Innehållsförteckning

Vad händer om man borstar tänderna en gång om dagen?

Vad händer om man borstar tänderna en gång om dagen?

När du borstar tänderna tar du bort bakterier som samlats i din mun efter att du ätit. Du borstar också bort mat som kan ha fastnat i munnen, som annars kan ruttna och göra att tandköttet blir dåligt. Plack kan skapas på en dag. ... Då finns det risk för till exempel inflammation i tandköttet och tandlossning.

Får inte rent tänderna?

Rengör mellan tänderna En god munhygien handlar också om att se till att det är rent mellan tänderna. Det finns flera olika hjälpmedel för att få rent mellan tänderna exempelvis tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborste. Din tandhygienist hjälper dig att prova ut det hjälpmedel som passar dina tänder.

Hur länge ska man tvätta tänderna?

Tryck ut två centimeter fluortandkräm på tandborsten och borsta i två minuter. Håll tandborsten snett och borsta mjukt, "gunga" mot tandköttet med små tag. Tänk på att inte skölja munnen eller dricka något efter tandborstningen. Då sköljer du bort fluoret som behövs för att skydda dina tänder.

Får inte bort skräp mellan tänderna?

Tandköttsinflammation kan förebyggas med regelbunden och noggrann rengöring av tänderna. Borsta tänderna med fluortandkräm morgon och kväll. Rengör tandmellanrummen med tandtråd, tandtrådsbygel och/eller mellanrumsborste. Om bakterieplacket ligger på tandytan länge, sedimenteras mineraler från saliven på tandytan.

Har dåliga tänder?

Det behöver inte vara farligt att leva med dåliga tänder, men det brukar ofta innebära ett förhöjt behov av tandvård. Det kan innebära tänder med skör emalj, som ofta ilar när vi äter och dricker något. Dåliga tänder kan också innebära förhöjd risk att drabbas av hål i tänderna.

Relaterade inlägg: