Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Innehållsförteckning

Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

När kan man tidigast besiktiga bilen?

Enligt de nya besiktningsreglerna så kan du besikta när du vill inom en 14 månaders period räknat från din senaste kontrollbesiktning. Passa till exempel på att besikta innan bilsemestern för en säkrare resa.

När ska jag besikta bilen med slutsiffra 0?

Tidigare Besiktningsregler
SlutsiffraBesiktningsperiodKörförbud
7juli - november1 december
8augusti - december1 januari
9september - januari1 februari
0oktober - februari1 mars

Hur ofta besikta Obromsat släp?

Besikta ditt släp Första besiktningen på ett lätt släp ska göras senast fyra år efter den månad som fordonet togs i bruk (du hittar datum för när fordonet togs i bruk på registreringsbeviset). Därefter ska släpet besiktas en gång vartannat år, senast 24 månader efter den förgående fullständiga kontrollbesiktningen.

När ska en personbil med registreringsnummer RWD 008 Senast besiktigas?

Personbilar och lätta fordon äldre än fem år har hittills kontrollbesiktas årligen och haft en fast besiktningsperiod på fem månader som baserats på den sista siffran i registreringsnumret. Från den ska dessa fordon kontrollbesiktas senast 14 månader efter föregående kontrollbesiktning.

Relaterade inlägg: