Varför har jag mens varannan vecka?

Innehållsförteckning

Varför har jag mens varannan vecka?

Varför har jag mens varannan vecka?

Orsaker som hänger samman med preventivmedel med hormoner, till exempel att du glömt ta dina p-piller, precis har fått en hormonspiral eller har tagit akut-p-piller. Att du är gravid. Att du har varit gravid och fått ett missfall. Att du av någon anledning har oregelbundna cykler eller fluktuerande hormonnivåer.

Hur länge kan man ha mens?

Mensen kommer oftast en gång i månaden. Hur mycket du blöder och hur många dagar du har mens, skiljer sig från person till person. De flesta blöder i tre till sex dagar. Under en mens är det normalt att blöda mellan 20-80 milliliter blod, alltså knappt en deciliter som mest.

Varför får jag min mens tidigare?

Andra orsaker Det kan bero på många olika saker om mensen är sen eller uteblir en eller två gånger. Det kan till exempel ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans, till exempel PCOS. Läs mer om PCOS på 1177.se.

Hur lång tid ska det gå mellan mensen?

Normalt är en menscykel mellan 21 och 35 dagar. Ibland kan dock mensen bli försenad, alternativt så kan du få mellanblödningar. Om du är stressad, sjuk eller befinner dig i en större livsförändring kan mensen ibland helt utebli. Eller så kanske du tvärtom har mens två veckor i sträck.

Relaterade inlägg: