Hur är det att jobba som tandtekniker?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som tandtekniker?

Hur är det att jobba som tandtekniker?

Som tandtekniker jobbar du med att tillverka individuellt avpassade ersättningar för förlorade eller skadade tänder, till exempel kronor, broar och helproteser. Du gör också tandställningar för att reglera felställda tänder. Arbetet är till stor del ett hantverk och du måste ha känsla för både färg och form.

Vart kan man plugga till tandtekniker?

Så blir du tandtekniker Om du vill arbeta som tandtekniker i framtiden så behöver du studera på en högskole- eller universitetsutbildning under tre år, vilket omfattar 180 högskolepoäng, och finns i Malmö, Göteborg och Umeå.

Hur mycket tjänar en tandtekniker?

Marknadslön för Tandtekniker Marknadslönen 2021 för tandtekniker ligger mellan 29 000 och 36 000 kronor per månad.

Hur blir man Anaplastolog?

"Efter vidareutbildning kan en tandtekniker bli sjukhustandtekniker och arbeta med att bygga exempelvis estetiska proteser såsom ögon av akrylat, näsprotes eller öronprotes. En person som arbetar med detta kallas anaplastalog. För att jobba som anaplastolog så krävs den treåriga högskoleutbildningen till tandtekniker.

Hur mycket lön får en tandhygienist?

Vilken lön har tandhygienister? Ingångslön (median) för nyexaminerade: 26 725 kr per månad. Medianlön vid 35 års ålder (ca 10 år efter examen): 34 500 kr per månad. Medianlön vid 45 års ålder (ca 20 år efter examen): 37 400 kr per månad.

Kan man bli tandläkare efter tandhygienist?

Ja, du kan utbilda dig till tandhygienist och senare utbilda till tandläkare men det finns ingen vidareutbildning från tandhygienist. Vill du senare bli tandläkare måste du alltså läsa upp betygen så att du kommer in på Tandläkarprogrammet.

Vad krävs för att bli en tandsköterska?

Tandsköterska blir du om du läser en eftergymnasial utbildning på yrkeshögskolan på 1,5 år. För att vara behörig till denna utbildning krävs grundläggande behörighet för högskolestudier. Om du är klar med grundskolan nu ska du alltså gå en gymnasieutbildning och det tar 3 år.

Hur mycket tjänar man som apotekstekniker?

Marknadslönen 2021 för apotekstekniker ligger mellan 27 000 och 31 000 kronor per månad. Ger råd om och säljer egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel. Packar upp, prismärker samt fyller på varor i apotek. På dosapotek arbetar du med förpackning, övervakning, kontroll och kvalitetssäkring av produktionen.

Vad är lönen för polis?

Hur mycket tjänar poliser? Meddellönen är 32 400 kronor.

Relaterade inlägg: