Hur vet man att deklarationen är godkänd?

Innehållsförteckning

Hur vet man att deklarationen är godkänd?

Hur vet man att deklarationen är godkänd?

Logga in på Mina sidor. Under fliken Skatter och deklarationer kan du se om din deklaration har kommit in, oavsett om har du deklarerat i e-tjänsten, appen, genom att ringa, sms:a eller skicka in pappersblanketten.

Hur kontrollerar Skatteverket reseavdrag?

Den som gör avdrag för resor behöver spara underlag för att kunna visa sin rätt till avdraget. Underlaget behöver inte skickas in med deklarationen men behövs vid en eventuell kontroll av Skatteverket. – Det kan exempelvis vara kvitton, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Vad ska Skatteverket granska 2021?

Skatteverket kommer att granska ansökningar utifrån F-skatt, redovisad moms/arbetsgivaravgifter/avdragen skatt men även att det inte är mer än försumbara skulder eller skulder som har lämnats för indrivning. Uthyrning av privatbostäder är ett annat område som kommer att kontrolleras under 2021.

Hur långt tillbaka kan Skatteverket granska företag?

Anledningen är att du kan ha gjort dig skyldig till grovt skattebrott och preskriptionstiden för det är 10 år. Genom att rätta felen läker du även det eventuella skattebrottet. Detta är aktuellt om den undandragna skatten är minst 10 prisbasbelopp per år (10 prisbasbelopp år 2011 motsvarar 428 000 kronor).

När skall deklarationen vara inlämnad 2021?

Din inkomstdeklaration för inkomståret 2021 ska finnas hos Skatteverket senast vid midnatt. Har du sålt din bostad, värdepapper eller är företagare ska en bilaga lämnas tillsammans med deklarationen.

När får man reda på skatten 2021?

7-9 april - Utbetalning av skatteåterbäring för personer som deklarerat digitalt eller per post innan 31 mars utan ändringar eller tillägg. 3 maj - Sista dagen att lämna in din inkomstdeklaration. 8-11 juni - Skatteåterbäring betalas ut till dig som deklarerade senast 4 maj.

Relaterade inlägg: