Hur kan man injicera?

Innehållsförteckning

Hur kan man injicera?

Hur kan man injicera?

Om du har möjlighet tvätta och torka händerna och injektionsstället innan du börjar. Rengör alltid injektions- stället med sprittork före injektion! Värme och rörelse kan göra det lättare att hitta en ven/blodkärl. injicera åt rätt håll så håller dina blodkärl längre.

Hur vet man om det är en ven eller artär?

Artärer kallas de blodkärl som leder blodet från hjärtat ut till kroppens olika delar. Vener kallas de blodkärl som leder blodet till hjärtat från kroppens olika delar. Kapillärer heter de minsta kärlen längst ut som förbinder artärerna med venerna.

Var kan man injicera?

Vid en subkutan injektion tar du sprutan i underhudsfettet, till exempel på magen. De vanligaste sätten att spruta in läkemedel är följande: Under huden, så kallat subkutant. I en muskel, så kallat intramuskulärt.

Hur administreras Fragmin?

Fragmin injiceras under huden. Du kan injicera dig själv i magen eller i det tjockaste partiet av skinkans övre del. Din läkare eller sjuksköterska kommer att tala om för dig var det är lämpligast för dig att injicera. För att du inte ska bli öm på injektionsstället bör du variera injektionsstället.

Kan man injicera Subutex?

INJICERA LÄKEMEDLET Subutex depotlösning för injektion ska endast ges som subkutan injektion. Det får aldrig injiceras intravenöst eller intramuskulärt eftersom den fasta depån som bildas kan medföra allvarlig skada och kan vara livshotande.

Hur vet man att det är en ven?

Anatomiskt karaktäriseras venerna av en tunnare muskelvägg (förutom lungvenen som transporterar syrerikt blod från lungorna till hjärtats vänstra förmak) jämfört med artärerna, som leder blodet från hjärtat.

Varför tar man blodprov i en ven?

Du får oftast lämna ett blodprov från en ven när det behövs en större mängd blod. Det kan till exempel vara när det behövs flera eller mer komplicerade undersökningar av provet. Det finns oftast tydliga vener i armbågsvecket eller på ovansidan av handen.

Relaterade inlägg: