Vad händer om jag skickar ett brev utan frimärke?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag skickar ett brev utan frimärke?

Vad händer om jag skickar ett brev utan frimärke?

Du som avsändare blir eftertaxerad för att en försändelse som du har skickat inte hade tillräckligt med porto. Avgiften består av skillnaden mellan betalt porto och rätt porto plus eftertaxeringsavgift på 44 kronor för första brevet (plus 11 kronor per efterföljande brev).

Vem är avsändaren postnord?

När ditt brev eller paket kommer till ditt serviceställe skickas ett sms eller mejl till dig med informationen om att det finns att hämta. Sms:et innehåller avsändare, uppgifter om var du hämtar brevet/paketet, öppettider och en fyrsiffrig kod som du anger när du hämtar ut brevet/paketet.

Vad händer om man inte skriver avsändare?

Brev som inte har kunnat delas ut eller som är underfrankerade kommer efter ett tag till PTS. PTS har särskilda befogenheter att öppna breven i syfte att hitta avsändaren. Hittar myndigheten information om avsändaren så skickas brevet tillbaka till denne.

Hur stort är ett brevinkast?

Svensk standard SS-EN 13724 anger bland annat att minimimått för lucköppningen är 230 x 30 mm. Ett alternativ till brevinkast är fastighetsboxar.

Vad är referensnummer PostNord?

Ordernummer är en typ av referensnummer Företag som säljer produkter och/eller tjänster via e-handel ger ett unikt ordernummer till varje enskild beställning som görs. Ordernummer är en förutsättning för att man som e-handlare ska kunna hålla ordning och reda bland alla beställningar och köp som kommer in.

Relaterade inlägg: