Vad händer om man inte betalar tull DHL?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte betalar tull DHL?

Vad händer om man inte betalar tull DHL?

Om du fortfarande inte betalar din tullräkning tar Tullverket ut din skuld ur den eventuella garanti som du har ställt för tillståndet till betalningsanstånd. Om garantin inte täcker hela skulden skickar vi ditt ärende till Kronofogdemyndigheten för indrivning.

Måste man betala tull DHL?

Varje land har sina egna tullregler och tullar för olika typer av varor och värden bestäms lokalt. DHL måste, precis som alla andra internationella transportleverantörer, följa den lokala tulllagstiftningen och därmed betalar DHL tull och moms på mottagarens vägnar för att klarera försändelser vid ankomst.

Hur fungerar DHL Service Point?

När du hämtar en sändning hos någon av våra Service Points eller terminaler behöver aktuellt sändningsnummer samt mottagarens legitimation uppvisas. Om det är ett bud som ska hämta sändningen behöver även budets legitimation uppvisas.

Får man sms från DHL?

Kommer jag bli kontaktad av DHL? Paketet du väntar på levereras till ditt närmaste DHL-ombud. När paketet finns att hämta kommer du ett SMS eller mejl som bekräftar att paketet nu finns klart att hämta.

Hur vet jag om mitt paket är i tullen?

Hur vet jag om mitt paket har fastnat i tullen? Tullverket meddelar alltid mottagaren om en försändelse har beslagtagits för analys eller returnering.

Relaterade inlägg: