Måste man fylla på AC?

Innehållsförteckning

Måste man fylla på AC?

Måste man fylla på AC?

Dagens AC-system ska kontinuerligt servas hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas. Vi rekommenderar att du gör en ac-service med 24 månaders intervall.

Vad händer om man Överfyller AC?

Du bör undvika hudkontakt med köldmedium då det kan orsaka frysskador. Steg 2: Det är viktigt att aldrig överfylla systemet. ... Har du ett större läckage bör du inte fylla på med köldmedium.Vi rekommenderar att du fyller på med Stop Leak om du är osäker. Starta motorn och kolla om kompressorn arbetar.

Är det farligt att fylla AC själv?

Genom att själv byta gasen till luftkonditioneringen sparar bilägaren pengar, men den brandfarliga gasen kan antända bilen om den läcker ut. ... Sveriges Fordonsverkstäders Förening går ut med en varning till de bilägare som kanske lockas att spara pengar genom att själv fylla på köldmedium till luftkonditioneringen.

Hur många bar i AC-system?

Arbetstryck.
Omgivningstemp CºHögtryck barLågtryck bar
2514,5- 17,51 - 2
3017,5- 20,51 - 2
3520,5- 23,51 - 2
4023,5- 26,51,5-2-5

Vad kostar det att fylla på AC Mekonomen?

AC-service 1495 kr* Vad som ingår:... - Mekonomen Bilverkstad | Facebook.

Hur fyller man på AC själv?

För att fylla på vrid kranen medurs så långt det går så att burken punkteras, vrid sedan kranen åt motsatt håll för att öppna, nu skall du känna att köldmediumet börjar strömma in i systemet och trycket på manometerns skala stiger. Fortsätt att fylla systemet till kompressorn startar och töm burkens innehåll.

Vad kostar det att fylla på AC på bil?

Just nu kan du få en AC-service för bara 849 kr. Få en kontroll av AC-systemet, trycktest för eventuella otätheter samt påfyllning av upp till 150 gram köldmedium. Bara 99 kr.

Relaterade inlägg: