Vad händer om man inte blir godkänd i matte?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte blir godkänd i matte?

Vad händer om man inte blir godkänd i matte?

Skulle du inte klara matten så kan sommarskola vara att alternativ om din skola kan erbjuda det. Annars så ska du söka till ett introduktionsprogram där du läser upp matten för att sedan fortsätta till det program du vill när du har behörigheten.

Vad händer om man inte klarar 9an?

För att få gå ett nationellt program i gymnasieskolan krävs att du har slutfört årskurs 9 i grundskolan och har betyg. Så om du inte har gått grundskolan kan du inte fortsätta till gymnasiet. Man har skolplikt i grundskolan. Det innebär att dina vårdnadshavare ansvarar för att du kommer till skolan.

Vad händer om man får FI matte i 6 an?

De flesta elever avslutar grundskolan med godkända betyg men inte alla. Av de närmare 15 600 elever som hade betyget F i ett eller flera ämnen i årskurs 6 är det nästan 9 100 elever som fortfarande inte har nått upp till godkända betyg i alla ämnen när de avslutar årskurs 9.

Måste man ha godkänt i Matte?

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan. Så du behöver godkänt i matte.

Varför kan jag inte Matte?

Räknesvårigheter kan ha andra orsaker Många barn tycker att matematik är svårt, men orsaken är oftast inte dyskalkyli. ... Att ha svårt för matematik kan också bero på att barnet har allmänna inlärningssvårigheter, dyslexi eller en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ADHD eller Autismspektrumsyndrom som kallas ASD.

Vad händer om man hoppar av nian?

Kommunen kan besluta om att skolplikten ska fullgöras på annat sätt om det finns starka skäl för det, men det är inte så vanligt. ... Därför har man skolplikten då det är viktigt att gå klart grundskolan, samtidigt som det är svårt för en elev att så tidigt besluta om ifall det är en bra idé att hoppa av skolan eller inte.

Måste man gå om nian?

Eleven kan dock om årskurs nio utan skolplikt om inget beslut från kommunen finns. ... Rektorn på er sons skola kan dock besluta om att han ska få om årskurs nio om detta kan anses vara det bästa för honom utifrån hans utveckling och personliga förhållanden.

Relaterade inlägg: