Hur länge är man ansvarig för underhållsstöd?

Innehållsförteckning

Hur länge är man ansvarig för underhållsstöd?

Hur länge är man ansvarig för underhållsstöd?

Den förälder du inte bor hos ska betala underhållsbidrag till dig. Underhållsbidraget ska användas till ditt boende, din mat och dina fritidsintressen. Tills att du fyller 18 år betalas underhållsbidraget till den förälder som du bor tillsammans med. När du har fyllt 18 år ska det betalas direkt till dig.

Vem har rätt till underhållsbidrag?

Vem ska få underhållsbidraget? Underhållsbidraget betalas till förälder A om barnet är under 18 år. Om barnet är myndigt ska det betalas direkt till barnet. Barn som bor mest med den ena föräldern har rätt till underhållsbidrag från den andra föräldern.

Får man både underhåll och barnbidrag?

Med utgångspunkt att ni har delad vårdad om båda barnen är det du som har rätt att hela barnbidraget för båda två, eftersom barnen är varaktigt boende hos dig. Du och den andra föräldern är båda underhållsskyldiga gentemot era barn. ... Den andra föräldern är också ansvarig för barnens underhåll.

Vad betala i underhållsbidrag?

Beloppet som du ska betala blir aldrig högre än vad Försäkringskassan betalar ut i underhållsstöd: 1 673 kronor till och med den månad barnet fyller kronor till och med den månad barnet fyller kronor efter att barnet har fyllt 15 år.

Relaterade inlägg: