Kan vattkoppor vara farligt?

Innehållsförteckning

Kan vattkoppor vara farligt?

Kan vattkoppor vara farligt?

Ovanliga komplikationer Det är vanligast hos vuxna. Det kan vara ett tecken på lunginflammation om du får hosta och feber igen, efter att vattkopporna har läkt. Det är mycket ovanligt, men vattkoppor hos dig som har ett mycket nedsatt immunförsvar kan leda till hjärnhinneinflammation eller hjärninflammation.

Kan man dö av bältros?

Bältros försvinner oftast av sig själv. Blåsorna brukar oftast försvinna inom 1-2 veckor. Det är däremot större risk att besvären sitter kvar längre desto äldre du är. Det är inte farligt att ha bältros men för att lindra besvären finns det saker man kan göra på egen hand.

Hur många dagar innan smittar vattkoppor?

Vattkoppor är en vanlig infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Symtomen är feber och vätskefyllda blåsor, som kan klia. Vattkoppor är mycket smittsamt. Inkubationstiden är relativt lång, 10-23 dygn.

Vilken ålder är vattkoppor farligt?

Sök vård om du har ett barn som får vattkoppor före sex månaders ålder. Sök vård om du har ett barn i övre tonåren som har fått vattkoppor. Om du får vattkoppor som vuxen ska du också söka vård – det är särskilt viktigt om du har nedsatt immunförsvar.

Hur lång tid tar det innan vattkoppor blir vätskefyllda?

Vattkoppor smittar från person till person främst via luften runt den som är sjuk. Smittsamheten är mycket hög redan någon till några dagar innan de vätskefyllda blåsorna uppstår. Mängden blåsor kan variera stort mellan individer. Oftast uppstår nya blåsor i ungefär en veckas tid.

Relaterade inlägg: