När gäller Prisinformationslagen?

Innehållsförteckning

När gäller Prisinformationslagen?

När gäller Prisinformationslagen?

Prisinformation i butik När du ser en vara i en butik ska priset på varan anges på förpackningen, på hyllkanten eller i en prislista. ... Priset på varan ska anges skriftligt och moms och andra skatter ska vara inräknat i priset. Om det kommer till avgifter eller andra kostnader så ska det framgå tydligt.

Varför är det olika priser på samma vara?

För att konsumenter ska kunna jämföra priser krävs ofta att jämförpris anges. Varor i butik ska ha både försäljningspris och jämförpris, om det är möjligt. Jämförpris är till för att konsumenter lättare ska kunna jämföra pris. Till exempel mellan olika affärer, förpackningar eller fabrikat.

Vad är syftet med Prisinformationslagen?

Prisinformationslagen ställer krav att företag ska lämna korrekt och tydlig prisinformation om produkter. Lagen är en så kallad ramlag som fylls ut och förtydligas med föreskrifter och överenskommelser.

Vad är säljaren skyldig att göra enligt produktsäkerhetslagen?

Varna för och återkalla farliga produkter Om du som företag får kännedom om att du säljer, eller har sålt, en farlig vara ska du så fort som möjligt agera för att förhindra skador. ... Om skaderisken med varan inte kan undanröjas på annat sätt är du skyldig att återkalla varan.

När gäller inte Prisinformationslagen vid försäljning?

Prisinformationslagen gäller inte Lagen gäller inte för produkter som säljs på auktion. Om det i någon annan lag finns särskilda bestämmelser om prisinformation till konsumenter gäller dessa istället för prisinformationslagen. Till exempel regler för krediter och försäkringar.

Vilken pris gäller?

Du har rätt att få veta priset Priset på en vara som säljs till konsument ska anges tydligt, alltid inklusive moms och alltid skriftligt. Om det tillkommer några extra avgifter ska det framgå. Du ska inte behöva fråga säljaren om vad som gäller.

Vad är konkurrensbaserad prissättning?

Konkurrensbaserad prissättning innebär att företaget utgår från observerade eller förväntade prisnivåer hos konkurrenter när de väljer sin prissättningsstrategi.

Relaterade inlägg: