Hur fyller man på AdBlue?

Innehållsförteckning

Hur fyller man på AdBlue?

Hur fyller man på AdBlue?

AdBlue fylls i en separat tank på fordonet som är helt fristående från bränslesystemet. AdBlue får absolut inte blandas in i dieseln. AdBlue sprutas in från fordonets särskilda AdBlue-tank, i avgasröret, som sitter innan SCR-katalysatorn men efter förbränningsmotorn.

Hur mycket AdBlue går det åt Volvo?

I normalfallet kan du förvänta dig en förbrukning av AdBlue som ligger mellan 4 och 6% av dieselförbrukningen. Med andra ord använder du ungefär 5 liter AdBlue för varje 100 liter diesel, eller ungefär 1,5 liter AdBlue för varje 100 km färdsträcka.

Har min bil AdBlue?

AdBlue finns i dunk eller plastflaska, fylls på i en separat tank och får aldrig blandas med dieselbränslet. Har du en bil som är utrustad med SCR-katalysator sitter påfyllningen för AdBlue olika placerad beroende på modell.

Kan AdBlue bli gammal?

Förpackningen måste förseglas ordentligt när den inte används. ... Om du köper AdBlue i förpackningar levereras produkten i förseglade förpackningar. Om du följer förvaringsinstruktionerna kan du förvara AdBlue i upp till ett år.

Hur mycket AdBlue ska man tanka?

OBS. Kör aldrig AdBlue-tanken tom. Fyll tanken i god tid innan den är tom. ... Enda sättet att kunna återstarta efter att tanken körts tom är att fylla på AdBlue av specificerad kvalitet, minimum 3 liter.

Relaterade inlägg: