Vad gör jag om någon står skriven på min adress?

Innehållsförteckning

Vad gör jag om någon står skriven på min adress?

Vad gör jag om någon står skriven på min adress?

Om någon är felaktigt folkbokförd på den adress där du bor kan du anmäla det till Skatteverket. Du ser vilka som är folkbokförda på samma adress som du i e-tjänsten ”Visa folkbokförd på samma adress”. Där kan du också rapportera eventuella fel.

Vem är skriven på en viss adress?

Logga in om du vill kontrollera ditt namn eller vilken adress du är folkbokförd på. Du kan se information om namn, adress, civilstånd och barn under 18 år. Klicka på knappen Folkbokföring för att logga in.

Kan man skriva sig på någon annans adress?

Den som avsiktligt lämnar oriktig uppgift och skriver sig på någon annans adress, kan dömas för folkbokföringsbrott till böter eller fängelse i högst sex månader. Tidigare gav detta bara böter på upp till 1 000 kronor, trots att det var väldigt obehagligt för den småhusägare som drabbades.

Hur kan man få Adressändring till en annan adress?

  • Adressändring hjälper dig att få den eftersänd till en annan adress. Vid dödsfall kan man ansöka om "Särskild postadress" för dödsbon, till Adressändring samt Skatteverket. Läs mer om och beställ adressändring med eftersändning hos Adressändring.

Hur gör man en adressändring hos Skatteverket?

  • Ändra adress, hur gör man (gratis) adressändring? Anmäl din nya adress gratis direkt till Skatteverket. Du måste själv höra av dig till de som skickar post till dig om att du ska byta adress. Flyttanmälan hos Skatteverket ändrar bara hos myndigheter och de bolag som prenumererar på ändringarna, vanligtvis banker och försäkringsbolag.

När ska du göra en tillfällig Adressändring?

  • En adressändring är inte nödvändig om du bor tillfälligt på ny adress och ska flytta tillbaka till den gamla. Med tillfälligt avses mindre än ett år. Om du bor på den tillfälliga adressen i minst sex månader ska du ändå göra en tillfällig adressändring.

Relaterade inlägg: