Kan man använda solkräm i ansiktet?

Innehållsförteckning

Kan man använda solkräm i ansiktet?

Kan man använda solkräm i ansiktet?

För att motverka solåldrande är det bra att använda produkter med hög SPF just i ansiktet. Egenskaperna hos en ansiktskräm är speciellt anpassade för ansiktet och oftast är förpackningen mindre så att den är lätt att ta med. Men självklart går det bra att använda vilken typ av solkräm som helst.

Måste man ha solskyddsfaktor?

Ja, det är lagkrav på att solkrämer ska skydda huden mot UVA-strålning motsvarande minst 1/3 av UVB-skyddet. ... Solskydd är därför väldigt viktigt även under molniga dagar.

Hur starkt solskydd i ansiktet?

Hur mycket solskydd ska jag applicera? Jag brukar säga ½ tsk för ansiktet, hals och dekolletage och en 1/2 dl till kropp. Mängden påverkar hur högt SPF vi egentligen får: om vi har ett SPF skydd på 50 och vi applicerar för tunt kan resultatet bli SPF 20 i stället. Så tänk RIKLIGT!

Varför SPF i ansiktet?

Så hög SPF borde du ha i ansiktet enligt hudvårdspecialisten.

Varför solskydd i ansiktet?

Huden i ansiktet är känsligare än på kroppen, och kräver mer skydd. Det är därför bra att använda en solkräm eller dagkräm med hög solskyddsfaktor, även kallad spf. Solkräm anpassad speciellt för ansiktet är ofta fuktgivande och mer vårdande än en solkräm för kroppen.

Vad gör solkräm?

Det är viktigt att välja en solkräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. SPF betyder att solkrämen skyddar mot UVB-strålar. För optimalt skydd ska du leta efter en liten ring som det står UVA i, det betyder att minst en tredjedel av skyddet är mot UVA-strålning.

Relaterade inlägg: