Vad händer om man inte klarar sin utbildning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte klarar sin utbildning?

Vad händer om man inte klarar sin utbildning?

Du har rätt att behålla studiemedlen om du har varit registrerad på och läst alla kurser som du fått studiemedel för, även om du inte klarar alla poäng. Lånet betalar du tillbaka senare, precis som vanligt. ... Tänk på att de otillräckliga studieresultaten kan innebära att du inte får studiemedel nästa gång du ansöker.

Vad händer om man kuggar en omtenta?

Om man kuggar en tenta eller ett delmoment som ett projekt eller uppsats får man helt enkelt göra om det. Omtentor brukar ges minst en gång extra, utöver den vanliga examinationen per år.

Får inte fortsätta studera?

Om du måste göra uppehåll av särskilda skäl under en utbildning som du redan har hunnit börja på, kan du begära studieuppehåll med platsgaranti från universitetet eller högskolan där du studerar. När du vill återuppta dina studier igen efter ett studieuppehåll ska du börja med att i god tid kontakta din högskola.

Kan man komplettera en tenta?

Det är aldrig en rättighet att komplettera. Är man underkänd på tentan så är man, och har man fått ett visst betyg så har man. Komplettering är bara en ytterligare möjlighet att få ett rättvisande resultat. Det tillämpas bara i undantagsfall, och i mån av tid.

Relaterade inlägg: