Hur är det att gå på gymnasiet?

Innehållsförteckning

Hur är det att gå på gymnasiet?

Hur är det att gå på gymnasiet?

För att komma in på ett nationellt program, oavsett om det är ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program, måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik. För yrkesprogrammen krävs dessutom godkända betyg i ytterligare fem ämnen, det vill säga godkänt i totalt åtta ämnen.

Hur många brukar tacka nej till gymnasium?

Att vara reserv innebär att du kan bli antagen om någon tackar nej till sin plats. För dig innebär det att 10 personer måste tacka nej för att du ska komma in. Du kan höra av dig till gymnasieskolan och fråga hur det sett ut tidigare år, dvs hur många har kommit in som reserver tidigare år.

Hur stor andel går inte gymnasiet?

Av de elever som sommaren 2020 haft fem år på sig att fullfölja sina gymnasiestudier, det vill säga de elever som påbörjade sina studier hösten 2016, var det 73 procent som tog en gymnasieexamen. Omkring 20 procent slutförde inte sina studier och nära 7 procent gick ut gymnasiet utan fullständiga betyg.

Hur många saknar gymnasiekompetens?

Nära var sjunde elev saknar gymnasiebehörighet. Drygt 17 400 elever, vilket motsvarar cirka 16 procent av årskullen, saknar behörighet till gymnasiet. En klar majoritet av dessa har underkänt i minst ett grundämne, där särskilt matematik sätter käppar i hjulen för många.

Relaterade inlägg: