Är det bra när tandsten lossnar av sig själv?

Innehållsförteckning

Är det bra när tandsten lossnar av sig själv?

Är det bra när tandsten lossnar av sig själv?

Förstadiet till tandsten är en bakteriebeläggning som förhårdnas ju längre tiden går. Till slut, oftast efter några veckor, bildas tandsten. Det brukar gå bra att borsta bort beläggningen med din tandborste under de första veckorna, men när den väl hårdnat är det svårt att få bort själv.

Hur många gånger per dag ska man använda tandtråd?

Vi rekommenderar att du använder tandtråd en gång om dagen. Många passar gärna på att göra detta innan läggdags för att hålla munnen ren över natten. Men om du är för trött om kvällarna går det lika bra att använda tandtråd på morgonen eller helt enkelt när det passar dig.

Varför är det så viktigt att använda tandtråd?

Tandtråd kommer åt där det är trångt Då kan de bakterier som rivits loss mellan tänderna borstas bort och fluoren i tandkrämen får ligga kvar mellan tänderna efter borstningen. Det kan vara svårt att komma åt mellan tänderna när tandtråden hålls med händerna. Då är en tandtrådshållare ett bra hjälpmedel.

Hur ofta Flossa?

Det är lätt att glömma mellanrummet mellan tänderna. Men lika viktigt som det är att varje dag, morgon och kväll, borsta tänderna är det att dagligen flossa. Det vill säga göra rent mellan tänderna. Här bildas det nämligen plack som om den inte tas bort kan leda till kariesangrepp och tandköttsinflammation.

Får tandsten hela tiden?

Det tar olika lång tid att få tandsten Hos vissa personer fälls mineraler snabbt ut från saliven och tandsten ovanför tandköttskanten bildas redan efter någon vecka. Hos andra utvecklas utvecklas knappt någon tandsten alls. Du får ofta mer tandsten om du röker.

Kan man använda tandtråd flera gånger?

I de fall som tänderna har kontakt med varandra så räcker inte tandborstning hela vägen utan tandtråd behöver då användas. Dock räcker det att använda tandtråd en till två gånger per vecka.

Kan tandtråd skada tandköttet?

Det är lätt hänt att ta i för hårt med tandtråden och då kan ditt tandkött skadas. Använd bara ett lätt tryck när du gör ren munnen med tandtråd.

Hur ofta ska man byta Plackers?

Att borsta tänderna bör du göra minst två gånger om dagen, morgon och kväll. Vid varje tillfälle ska tänderna borstas i två minuter som fördelas lika på över- och underkäke.

Relaterade inlägg: