Kan man få slippa uppsägningstiden?

Innehållsförteckning

Kan man få slippa uppsägningstiden?

Kan man få slippa uppsägningstiden?

Svar: Du kan säga upp dig när du vill, utan att ange något skäl. Du behöver inte heller säga upp dig skriftligen, såvida ni inte avtalat om det tidigare. Däremot måste du arbeta under uppsägningstiden, annars kan arbetsgivaren kräva dig på skadestånd.

Måste man meddela facket vid uppsägning?

Det här gäller om arbetsgivaren vill säga upp dig Innan du blir uppsagd, är arbetsgivaren skyldig att kontakta ditt fackliga ombud på arbetsplatsen eller Unionen för en förhandling . ... En uppsägning från arbetsgivaren ska alltid vara skriftlig och överlämnas till dig personligen.

Vad innebär en månads uppsägningstid?

  • Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. Om motsvarande datum saknas i efterföljande månad, så löper uppsägningstiden ut den sista dagen i den månaden. Det innebär att om du har en månads uppsägningstid och säger upp dig den 31 ...

Hur lång är uppsägningstiden för en anställd?

  • Uppsägningstiden varierar normalt beroende på hur länge man varit anställd. Vanligtvis är uppsägningstiden mellan 1-3 månader när en anställd säger upp sig. Kontrollera vilka uppsägningstider som gäller enligt det kollektivavtal du omfattas av.

Har du inte längre uppsägningstid på din arbetsplats?

  • Om det inte finns kollektivavtal på din arbetsplats och ni inte kommit överens om längre uppsägningstid i ditt anställningsavtal, har du själv en månads uppsägningstid enligt lagen om anställningsskydd (LAS). Uppsägningstiden är då en månad oavsett hur länge du varit anställd och oavsett din ålder.

Relaterade inlägg: