Får sms om att hämta paket?

Innehållsförteckning

Får sms om att hämta paket?

Får sms om att hämta paket?

Polisen har gått ut med en varning om att många just nu får sms om att man har paket att hämta ut. Meddelandena ser ut att komma från exempelvis Postnord och DB Schenker, men kommer i själva verket från bedragare. Sms:en har en länk, och klickar mottagaren på länken startar ofta nedladdningen av appen FluBot.

Hur anmäler man sms bedrägeri?

Om du misstänker att det är ett bedrägeri bakom mejlet eller sms:et kan du anmäla det till Polisen.

Kan man bli hackad om man svarar på sms?

Kom ihåg att sms-fiske, precis som vanligt nätfiske, är ett brott som handlar om att lura offret att samarbeta genom att klicka på en länk eller skicka information. ... Så länge du inte svarar kan ett skadligt sms inte göra någonting.

Vilka är yours?

Yours är en kommunikationsbyrå. Oavsett medieval skapar vi kommunikation som syns och hörs. Och framför allt träffar rätt målgrupp.

Vad är ämne yours?

SMS av den här typen går ut på att samla in känsliga uppgifter som till exempel kortuppgifter, att installera skadlig programvara i din enhet, att mäta (med den unika koden i slutet av länken) vilka mottagare av SMS'et som är benägna att klicka och utföra handlingar, eller en kombination av dessa.

Har jag paket att hämta?

När du hämtar ditt brev eller paket ska du uppge den fyrsiffriga koden i ditt SMS eller ditt försändelse-ID som du har fått i mejl- eller brevavin. Avisering om att ett brev eller paket finns att hämta eller är på väg kan skickas som sms, mejl eller brev.

Hur får man bort bluff sms?

Tips på hur du undviker att bli lurad Klicka inte på länkar om du är osäker på vart de leder. Radera istället meddelandet direkt utan att följa någon länk och öppna inte heller några medföljande bilagor. Svara inte på bluffmejlet eller bluff-sms:et.

Relaterade inlägg: