Vilka regler gäller för Epa traktor?

Innehållsförteckning

Vilka regler gäller för Epa traktor?

Vilka regler gäller för Epa traktor?

Trafikregler

  • Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen.
  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen.
  • Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.
  • EPA-traktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Kan man besiktiga en A-traktor med Enkellåda?

Svar: Nej! Även fast den kom igenom besiktningen med enkellåda och varvtalsregulater, så är det inte lagligt! ... Fråga: Om man blir stoppad med en okapad a-traktor, och får ombesiktning.

Får man bogsera med A-traktor?

får man bli bogserad i en bil med traktor kort och den som kör bilen som bogserar har körkort? Vad jag vet ja, du får ju köra trailer+bil med a-traktor kort. Detta är förutsatt att du med bilen du drar/bogserar det andra fordonet är en a-traktor, som endast får framföras i 30km/h så får du.

Vad får man för straff om man kör epa utan körkort?

Om man kör en trimmad traktor (som alltså är att betrakta som en personbil) utan att inneha B-körkort begår man alltså brottet olovlig körning och kan då dömas för böter, eller om brottet är grovt, till fängelse i högst sex månader.

Får man köra A-traktor till registreringsbesiktning?

Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon. Alla A-traktorer ska besiktas. När en bil byggs om till A-traktor ska den genomgå en registreringsbesiktning för att godkännas innan den tas i trafik.

Får man bogsera en avställd och oförsäkrad bil?

Som regel får du inte köra ett avställt fordon. Det finns dock ett undantag: för färd kortast lämpliga väg till eller från besiktning. Fordonet måste vara trafikförsäkrat och det får inte finnas några obetalda fordonsskatter. Observera att ett avställt fordon inte heller får bogseras."

Relaterade inlägg: