Måste man vaccinera en innekatt?

Innehållsförteckning

Måste man vaccinera en innekatt?

Måste man vaccinera en innekatt?

Vaccinera även innekatten Det är viktigt att även innekatter vaccineras, då de i motsats till utekatter inte utsätts för naturlig smitta som kan underhålla en viss immunitet. En oskyddad innekatt kan insjukna, genom att man själv dragit hem smitta via avföring och urin som kan ha fastnat på skorna.

Vad vaccinerar man katter för?

Grundvaccination av katt görs vid två tillfällen, den första som tidigast då katten är 8-9 veckor gammal och nästa ca 3-4 veckor senare. Därefter vaccineras katten årligen mot kattsnuva och vart tredje år mot kattpest.

Hur vet man om katten är vaccinerad?

Du kanske inte vet om katten är vaccinerad eller tar hand om en katt som du vet inte är det. Generellt räcker det att vaccinera mot kattpest vart tredje år samt mot kattsnuva årligen. ... Rabies behöver du bara vaccinera mot om du ska resa utomlands med katten.

Hur mycket kostar vaccinera katt?

Vad kostar en katt?
KostnadÅr 1År 2
Mat- och vattenskålar200 kr100 kr
Avmaskning120 kr120 kr
Försäkring2000 kr2000 kr
Vaccination600 kr400 kr

Varför kastrera hankatt?

Fördelar och nackdelar med att kastrera honkatt En kastrerad honkatt kan förstås inte bli dräktig och föda ungar. Minskad risk för sjukdomar. Kastreringen gör att katten inte kan drabbas av livmoderinflammation (pyometra) eller tumörer i och på äggstockarna. Kastreringen minskar även risken för juvertumörer.

Hur mycket kostar det att vaccinera en katt?

Vad kostar en katt?
KostnadÅr 1År 2
Vaccination600 kr400 kr
Kastration hane750 kr-
Kastration hona1000 kr-
ID-märkning och registrering450 kr-

Relaterade inlägg: