Är det tillåtet att köra om i en korsning?

Innehållsförteckning

Är det tillåtet att köra om i en korsning?

Är det tillåtet att köra om i en korsning?

I samband med korsningar där högerregeln gäller. Undantag: Du får köra om tvåhjuliga fordon eller köra om på höger sida om föraren framför dig tydligt visar att hen ska svänga vänster. Strax innan och i järnvägskorsningar utan bommar eller signaler. Undantag: Du får köra om tvåhjuliga fordon i denna situation.

Kan man bli av med körkortet om man kör fort i Danmark?

Att du begått ett trafikbrott i Danmark kan i vissa fall innebära påverkan för ditt körkort i Sverige. Det finns en möjlighet för Transportstyrelsen att återkalla ditt körkort även i Sverige mot bakgrund av trafikbrottet du begått i Danmark.

När får man köra med moped på ett busskörfält?

Enligt 8 kap. 2 § första stycket trafikförordningen (1998:1276) får i ett körfält eller en körbana för fordon i linjetrafik m. fl. endast fordon i linjetrafik föras samt, om körfältet eller körbanan är beläget till höger i färdriktningen, cykel och moped klass II.

När är det tillåtet att köra om?

När du ska köra om ett fordon ska det ske till vänster. Omkörning till höger är tillåten när föraren i det framförvarande fordonet svänger till vänster eller tydligt förbereder en vänstersväng.

Får man köra om i backkrön?

Du får dock köra om vid mötande trafik om du inte behöver passera mittlinjen för att genomföra omkörningen. Vid skymd sikt på grund av kurva eller backkrön. Strax innan eller på obevakade övergångsställen, cykelöverfarter, cykelpassager eller cykelbanor. Om den du tänker köra om blinkar vänster.

Vad händer om man kör för fort i Danmark?

Fortkörningsböter. Den danska trafikpolisen är hårda mot trafikanter som kör för fort, även ett fåtal kilometer över hastighetsgränsen. Du straffas med böter och om du är utländsk bilist så kräver polisen in böterna på plats.

Får man köra om på en 70 sträcka?

Omkörning på höger sida är endast tillåten om: om den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/tim eller lägre och det finns en synlig körfältsmarkering som skiljer körfälten åt och som går i samma riktnig, körfältet på sidan om dig är ett kollektivkörfält.

Relaterade inlägg: