Vad kan hända om man landar på nacken?

Innehållsförteckning

Vad kan hända om man landar på nacken?

Vad kan hända om man landar på nacken?

Spänning i muskler i nacke och skulderparti. Trötthet och koncentrationssvårigheter. Yrsel eller sämre balans. Påverkan på humör, tankar och känslor.

Vad gör man åt artros i nacken?

Den som drabbats av artros i nacken och upplever smärta och stelhet kan dock idag få hjälp med sina besvär. Har man en gång drabbats kan man med fördel se till att besöka exempelvis en kiropraktor eller naprapat som i behandlings och förebyggande syfte kan ta hand om dina problem.

Kan man stuka nacken?

En pisksnärtsskada kan uppstå när kroppen plötsligt utsätts för en yttre kraft som kastar huvudet från ett ytterläge till ett annat. Skadan kan beskrivas som en stukning av nacken som kan ge allt ifrån lindriga till mer allvarliga symtom.

Varför är det viktigt att få ont i nacken?

  • Ibland handlar det om saker i din omgivning, till exempel dålig arbetsmiljö. Risken för att få ont i nacken ökar om du är stressad eller orolig. Det kan också bero på sjukdomar och besvär som åldersförändringar och inflammationer. Värk och stela muskler i nacke och axlar.

Har du ont i axlarna och nacken?

  • Det är vanligt att ha ont i axlarna och nacken. För det mesta går värken eller smärtan över av sig själv och är inte ett tecken på någon sjukdom. Du kan till exempel ha blivit stel i musklerna efter att ha suttit länge eller arbetat i en jobbig ställning. Ibland kan värken också bero på stress eller problem med ett muskelfäste.

Vad kan man göra med nerverna i kläm i nacken?

  • När en kota i ryggen tappar sin normala rörlighet, kan de inkräkta på dessa viktiga öppningar. Detta kan resultera i att nerverna blir irriterade. Vi kallar detta för en subluxation (låsning). Det kan röra sig om en nerv i kläm i ryggen eller nerver i kläm i nacken.

Relaterade inlägg: