Är det farligt att köra utan avgasrör moped?

Innehållsförteckning

Är det farligt att köra utan avgasrör moped?

Är det farligt att köra utan avgasrör moped?

nej, din moped kommer implodera och hamna i helvetes avgrund. är det en fyrtakt funkar det prima, lite skadligt för avgasporten men det beror på hur noga du är, om det är en tvåtakt dock så förlorar du en hel del prestanda på det!

Vad händer om man kör utan avgaspackning?

En avgaspackning kan mycket väl hålla lika länge som själva fordonet, men om du har otur och ditt fordons grenrör någon gång går sönder är det lika bra att samtidigt byta ut avgaspackningen också. Om motorn i ditt fordon plötsligt börjar föra mer oväsen än vanligt kan det tyda på att avgaspackningen är trasig.

Är det olagligt att köra utan ljuddämpare?

Man har man fått för sig att det är olagligt som polis men ge er inte där. Man får alltså bygga eget system. Dock inte på nyare miljöfordon. 1 § Bil som drivs med förbränningsmotor skall ha avgassystem bestående av avgasrör och effektiv anordning (ljuddämpare) för att hindra störande ljud från avgaserna.

Är det lagligt att köra med strypt trimrör?

Lagligt med strypt effektrör?...
FörfattareMeddelande
Avstängd Registreringsdatum: 22 november 2010 Inlägg: 2327 Pictures: 11 Gallery pictures: 11 Danne's gallery Ort: Torslandaman brukar ju få ett intyg, så länge man har de pappret och moppen går lagligt så tror jag inte snuten bryr sig.
Till överst på sidan

Måste man ha avgaspackning?

Läckande avgaspackning är inte skadligt för motorn så länge det inte läcker nått enormt. Om en del av gaserna läcker ut fungerar inte pipans avstämmning helt korrekt och man tappar en del effekt, var detta inträffar beror på när läckaget orsakar dysfunktion i avgasystemet.

Är raka rör dåligt?

För er som kör Harley Davidson eller annan custom-mc med raka rör finns det en mycket enkel lösning för att få ner ljudnivån kraftigt. ... Gedigen konstruktion med bra avgasflöde och mycket låg ljudnivå. Kan användas för permanent bruk vid vardagsåkning. Rekommenderas ej till banåka.

Får man ta bort en ljuddämpare på bil?

Bättre att ta bort främre ljuddämparen om du vill ha ett "sportigare" ljud. Tar du bort den bakre och ersätter den med ett rör, kommer det att låta... illa. man ska alltid ha en dämpare på slutet om man vill slippa epa-ljudet...

Får man köra med trasig ljuddämpare?

Det är oftast inga problem att installera en ljuddämpare avsedd exempelvis för sportbilar i en vanlig personbil. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att det är strängt reglerat hur mycket olika fordon får lov att väsnas i trafiken.

Relaterade inlägg: