Vad gäller för vattenskoter körkort?

Innehållsförteckning

Vad gäller för vattenskoter körkort?

Vad gäller för vattenskoter körkort?

För att Transportstyrelsen ska kunna utfärda ett förarbevis för vattenskoter behöver du med godkänt resultat ha genomgått en utbildning för vattenskoter som är godkänd av Transportstyrelsen. ... Om du också ansökt om plastkort för förarbevis för vattenskoter skickas det till din folkbokföringsadress under våren 2022.

Får man köra vattenskoter med förarbevis?

Nästa båtsäsong måste den som kör vattenskoter ha giltigt förarbevis. Det beslutade riksdagen under onsdagen. Men redan i sommar kan förare börja utbilda sig.

Får alla köra vattenskoter?

Den infördes en ny bestämmelse i vattenskoterförordningen om åldersgräns på 15 år för att framföra vattenskoter. Samtidigt infördes en möjlighet för Transportstyrelsen att i enskilda fall ge dispens från ålderskravet under särskilda tävlingsarrangemang anordnade av medlemsförbund i Riksidrottsförbundet.

Får man köra vattenskoter i en sjö?

Vattenskoterförordningen. Reglerna om att köra vattenskoter finns i förordning om användning av vattenskoter. Där står det att vattenskoterkörning endast är tillåtet i allmänna farleder och i områden där Länsstyrelsen beslutat om undantag från det generella förbudet.

Får man köra vattenskoter i insjöar?

Vattenskoterförordningen. Förordning (1993:1053) om användning av vattenskoter anger att det endast är tillåtet att köra vattenskoter i allmänna farleder samt i områden där länsstyrelserna beslutat om undantag från det generella förbudet. ... Däremot gäller miljöbalken och allmänna sjötrafikregler även för vattenskoter.

Relaterade inlägg: