Vad händer om man blir dömd för narkotikabrott?

Innehållsförteckning

Vad händer om man blir dömd för narkotikabrott?

Vad händer om man blir dömd för narkotikabrott?

Narkotikabrott kan leda till fängelse i upp till tio år. Om narkotikabrottet anses som ringa kan man dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader. Normalgraden för narkotikabrott innebär fängelsestraff lägst 14 dagar och högst tre år.

Hur länge kan man dömas för narkotikabrott?

  • Narkotikabrott kan leda till fängelse i upp till tio år. Om narkotikabrottet anses som ringa kan man dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader. Normalgraden för narkotikabrott innebär fängelsestraff mellan sex månader och tre år.

Vad innebär fängelsestraff för narkotikabrott och grov narkotikamuggling?

  • Om narkotikabrottet anses som ringa kan man dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader. Normalgraden för narkotikabrott innebär fängelsestraff mellan sex månader och tre år. Straffet för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling innebär fängelse i lägst två och högst sju år.

Vad är olagligt att sälja och inneha narkotika?

  • Det är olagligt att sälja, framställa, förvärva, bearbeta, transportera och inneha narkotika. Det är också olagligt att förmedla kontakter mellan säljare och köpare. Narkotikabrott kan leda till fängelse i upp till tio år. Om narkotikabrottet anses som ringa kan man dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader.

Relaterade inlägg: