Hur mycket kostar det att missa en läkartid?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att missa en läkartid?

Hur mycket kostar det att missa en läkartid?

Regionen får betala till vårdcentralen, sjukhuset eller specialistläkarmottagningen oavsett om patienten dyker upp eller inte. Som det är nu får den som uteblir utan att avboka i tid betala sin patientavgift ändå, på vårdcentralen 200 kronor och på specialistmottagning 350 kronor.

Hur bokar man tid på sin vårdcentral?

Gör så här för att boka tid, ändra tid eller avboka tid

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. ...
  4. När du har loggat in kommer du direkt till den e-tjänst som du valde på mottagningens informationssida.

Hur länge är det gratis sjukvård?

Du som har fyllt 85 år eller är äldre betalar ingen avgift i öppenvården. I de flesta regioner betalar barn och ungdomar fram till 20-årsdagen inte någon avgift i öppenvården, till exempel vid besök på en vårdcentral eller en ungdomsmottagning.

Hur bokar man Coronatest 1177?

Ring en vårdcentral om du inte har ett svenskt personnummer eller en e-legitimation. Personalen på vårdcentralen hjälper dig att ta testet där om det behövs. Du kan också ringa vårdcentralen om du inte kan ta dig till en provtagningsplats och inte heller känner någon som kan hämta ut testet åt dig på ett apotek.

Hur bokar jag tid för Coronatest för barn?

För att beställa provtagning för ditt barn 0-13 år loggar du in på 1177.se med hjälp av din e-legitimation som ombud för ditt barn. Välj det barn du avser att boka tid för i rutan "Agera ombud".

Relaterade inlägg: