Måste man ta med sitt gamla pass?

Innehållsförteckning

Måste man ta med sitt gamla pass?

Måste man ta med sitt gamla pass?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt. Avgiften betalas. Ett foto och fingeravtryck tas av passhandläggaren.

Vad händer om man inte har pass Tyskland?

In- och utresebestämmelser Identitetskontroller förekommer inom landet och på färjorna som trafikerar Tyskland/Danmark/Sverige. Därför är det viktigt att resenärer medför giltiga resehandlingar (pass eller nationellt ID-kort) vid resa till Tyskland. Provisoriskt pass, även i A4-format, godtas för resa till Tyskland.

Kan man åka till Tyskland utan pass?

Gränskontroller inom Schengen Polisen rekommenderar alla som ska resa inom EU att ta med pass eller nationellt id-kort. Inom Norden brukar det oftast räcka med körkort utfärdat i ett nordiskt land för nordiska medborgare, men det är resenärens ansvar att styrka sitt medborgarskap.

Måste man ha pass till Danmark barn?

Behöver även barn ha giltig id-handling? Barn som reser utan vuxens sällskap behöver ha giltig id-handling, oavsett ålder. Barn under 18 år som reser med vuxen behöver inte ha egen id-handling.

Kan man resa med utgånget pass?

Att resa med ett utgånget pass är definitivt inget alternativ. Ett utgånget pass är definitivt inte lämpligt för utlandsresor. Passinnehavare måste förnya sitt pass omedelbart om det har gått ut eller kommer att gå ut inom de närmaste sex månaderna.

Relaterade inlägg: