Vad händer om man missar 2 p-piller?

Innehållsförteckning

Vad händer om man missar 2 p-piller?

Vad händer om man missar 2 p-piller?

Missat med några timmar Du är fortfarande skyddad om det inte hunnit gå mer än 36 timmar mellan två p-piller. Ta det missade p-pillret så snart som möjligt och ta nästa p-piller på vanlig tid.

Kan man ta ett annat p-piller?

Kroppen behöver ofta lite tid för att vänja sig och sedan brukar biverkningarna försvinna. Du ska byta till en annan typ av p-piller eller något annat skydd om du får besvär som inte har gått över efter tre månader. Du kan få spända bröst, småblödningar och må lite illa när du just har börjat med p-piller.

Hur stor är chansen att bli gravid om man missar ett p-piller?

Ja, om det går mer än 36 timmar mellan två p-piller finns risk för graviditet om du har oskyddat samlag. Men det beror på var på p-pillerkartan du är när du glömmer. Störst risk för graviditet är det om du glömmer p-piller under första veckan på varje p-pillerkarta.

Kan man bli gravid om man missar ett minipiller?

Glömmer du längre än tidsmarginalerna är du inte längre skyddad mot graviditet. Du kan läsa i bipacksedeln exakt vad som gäller för just din sort. Det tar sju dagar med mellanpiller eller minipiller tills du är skyddad mot graviditet igen. Använd kondom som skydd om du har slidsamlag under den tiden.

Relaterade inlägg: