När krävs Rivningsanmälan?

Innehållsförteckning

När krävs Rivningsanmälan?

När krävs Rivningsanmälan?

Utanför detaljplan behöver du göra en anmälan när du ska riva en byggnad eller del av en byggnad. ... Utanför detaljplan behövs inte heller anmälan för att riva en byggnad som inte krävt bygglov för att få uppföras. Rivningsanmälan är ett begrepp från den äldre plan- och bygglagen.

Vem ansöker om rivningslov?

Vid större åtgärder, som rivning av enbostadshus, fritidshus, skolor, industribyggnader och likvärdigt behöver du anlita en kontrollansvarig. En kontrollansvarig ska vara certifierad av ett godkänt certifieringsorgan. Certifierad kontrollansvarig hittar du här på Boverkets webbplats.

Vad är ett rivningslov?

När du ska riva eller flytta en byggnad kan du behöva ansöka om ett rivningslov. Rivningslov krävs om du ska riva en byggnad eller en del av en byggnad och området är detaljplanerat.

Vad kostar det att riva och forsla bort ett hus?

Kostnaden för att riva ett hus beror på en mängd faktorer, och kan vara ett omfattande arbete, det beror dels på var ditt hus är placerat och materialen det är byggt av. För en fullständig rivning av ett hem kan priserna variera från 30 000 kr på landsbygden till 180 000 kr i en tätbefolkad stad.

Hur får man rivningslov?

Du ansöker om rivningslov hos byggnadsnämnden i kommunen. Du ska få rivningslov om det inte finns något rivningsförbud, eller om det som ska rivas inte bör bevaras. Om din ansökan om rivning gäller en byggnad med bevarandevärde kan byggnadsnämnden avslå ansökan.

Relaterade inlägg: