Vad är min sim kod?

Innehållsförteckning

Vad är min sim kod?

Vad är min sim kod?

För att byta pinkoden för simkortet på en Android-mobil går du till följande på din telefon: Inställningar > Låskärm och Säkerhet > Ställ in lås för SIM-kort .

Vad gör man om man har glömt sin kort kod?

Välj Visa pinkod och identifiera dig med mobilt BankID för att ta fram pinkoden. Om du har slagit in fel pinkod på ditt kort så nollställs det automatiskt när du legitimerar dig med mobilt BankID i appen. Du kan nu använda ditt kort som vanligt.

Vad händer om man låser sim-kortet?

Du har totalt tio försök på dig att skriva in rätt pin-kod. Efter tio felaktiga försök låser sig ditt simkort permanent och det går inte att låsa upp igen. Du måste då beställa hem ett nytt kort.

Hur många gånger kan man slå fel kod på bankkort?

Om du knappar in fel PIN-kod tre gånger i rad vid inloggning eller signering med kortläsaren visas texten "KortPIN spärrad" i fönstret. PIN-koden är då spärrad för användning med kortläsaren. Du kan låsa upp spärren om du gör ett kortköp i en fysisk butik eller ett uttag i automat.

Vad gör man om man spärrat sitt BankID?

Ditt BankID kan spärras av flera orsaker. Det kan bland annat bero på att du slagit in fel kod för många gånger, eller på att gilltighetstiden gått ut. Kontakta banken som utfärdat ditt BankID för att beställa ett nytt.

Relaterade inlägg: