Är det alkohol i Listerine?

Innehållsförteckning

Är det alkohol i Listerine?

Är det alkohol i Listerine?

De flesta studier som visar Listerines effekt har använt en 5-procentig alkohollösning som kontroll. Det blir inte en rättvis jämförelse eftersom alla Listerine-modeller, utom den helt nya alkoholfria Listerine Zero, innehåller mellan 21,6 och 26,9 procent alkohol, menar forskarna.

Vad gör Listerine?

Vetenskapliga studier visar att Listerine som komplement till tandborstning med fluortandkräm reducerar plack och därmed skyddar man tandköttet, man förebygger karies och dessutom minskar man risken för dålig andedräkt.

Är munskölj farligt?

Tyvärr finns det många munskölj på marknaden som innehåller höga mängder alkohol. Långvarigt användande av dessa produkter kan orsaka muntorrhet, vilket kan leda till dålig andedräkt och irritera orala vävnader. Dessutom finns det studier som visar samband mellan tandskölj med högt alkoholinnehåll och muncancer.

Varför alkohol i munskölj?

Anledningen till att man använder alkohol som beståndsdel är att den är antiseptisk och utgör ett bra skydd mot bakterier. Att använda alkoholbaserat munskölj i långa perioder gör dock att munhålan torkar ut. Detta kan leda till att vävnad torkar och lossnar.

Hur länge ska man ha Listerine i munnen?

Jag kan berätta vad jag inte gör – sluta efter tandborstning! Tandborstning når bara 25% av munnen*, så jag lägger alltid till 30 sekunders sköljning med Listerine® Total Care. Listerine® minskar 97% av bakterier som orsakar plack och dålig andedräkt, som blir kvar efter borstning.

Relaterade inlägg: