Vad är en föreskrift från Arbetsmiljöverket?

Innehållsförteckning

Vad är en föreskrift från Arbetsmiljöverket?

Vad är en föreskrift från Arbetsmiljöverket?

Arbetsmiljöverket är den myndighet som har fått i uppdrag av regeringen att mer i detalj bestämma vad som gäller för arbetsmiljön. Därför ger Arbetsmiljöverket ut föreskrifter som preciserar vad som gäller för arbetsmiljön till exempel för buller, farliga ämnen, ensamarbete och arbetsplatsens utformning.

Vad heter de föreskrifter från Arbetsmiljöverket som en arbetsmiljöplan baserar sig på?

Byggnads- och anläggningsarbete (AFS 1999:3), föreskrifter Föreskrifterna riktar sig till alla som har ansvar för byggnads- och anläggningsarbete, även byggherrar. De innehåller bland annat regler om transport av material på byggplatser, takarbete, vägarbete och skyddsnät.

Vad menas med att OSA?

Organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA, handlar om frågor som stress, konflikter, trygghet, mobbning, balans mellan jobb och fritid och stöd från chef och kollegor. ... Arbertsgivaren ska också ha mål för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Vilka regler gäller om det hänt ett olycksfall på en arbetsplats?

När det inträffar en allvarlig personskada eller dödsfall på en arbetsplats har arbetsgivaren skyldighet att anmäla det till oss. Detsamma gäller skador i samband med arbetet som drabbat flera arbetstagare samtidigt och tillbud som inneburit allvarlig fara för liv eller hälsa. Det står i arbetsmiljölagen, 3 kap. 3 a §.

Vilka riktar sig föreskriften AFS Arbetsmiljöverkets författningssamling till?

Föreskrifterna innehåller regler för hur personer som inte fyllt 18 år får arbeta. Föreskrifterna riktar sig till arbetsgivare, uppdragsgivare, skolhuvudmän och praktikgivare som låter minderåriga utföra arbete.

Vad betyder OSA på en inbjudan?

Om svar anhålles (OSA, o.s.a.) betyder på en inbjudan att mottagaren ombeds att ange om denne avser att komma eller inte. ... Den internationella motsvarigheten till o.s.a. är r.s.v.p., vilket är en fransk förkortning för répondez s'il vous plaît eller réponse attendue s'il vous plaît.

Relaterade inlägg: