Vad är Naturkunskap 1?

Innehållsförteckning

Vad är Naturkunskap 1?

Vad är Naturkunskap 1?

Hej, Det går bra att du studerar Naturkunskap 1b 100p. Den kursen motsvarar Naturkunskap 1a1 50p och Naturkunskap 1a12 50 poäng. Kursen ger inte meritpoäng i en examen.

Vilka program läser Naturkunskap?

Naturkunskap kan läsas i gymnasieinriktningen av Ämneslärarprogrammet vid Göteborgs universitet. Denna inriktning omfattar 5 års studier och du kombinerar vanligen två skolämnen.

Vad ingår i naturvetenskap 1b?

I kursen Naturkunskap 1b behandlas frågor om hållbar utveckling, samband mellan individens hälsa, dagliga vanor och livsstilar i samhället, reflektion över och diskussion kring normer och evolutionära aspekter och etiska perspektiv på bioteknikens möjligheter och konsekvenser för mänsklighetens utveckling och för ...

Vilka kurser motsvarar naturkunskap 1?

Kurser från gymnasial vuxenutbildning som motsvarar Nk 2 till sjuksköterskeprogrammet

  • Naturkunskap 1a1 (NAKNAK01a1) eller Naturkunskap 1b (NAKNAK01b)
  • Hälsopedagogik (HALHAL0/100 alternativt HÄLHÄL0/100)
  • Medicin 1 (MEDMED01)
  • Etik och människans livsvillkor (MÄNETI0)
  • Vård- och omsorgsarbete 1 och 2 (VÅRVÅR01 + VÅRVÅR02)

Har naturkunskap?

Ämnet naturkunskap är till sin karaktär tvärvetenskapligt med en grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. I ämnet behandlas hälsa, energi och hållbar utveckling, kunskapsområden som har vuxit fram där naturvetenskap möter samhällsvetenskap.

Vad innehåller naturkunskap 1a2?

Undervisningen i kursen naturkunskap 1a2 ska behandla följande centrala innehåll: Samband mellan individens hälsa, dagliga vanor och livsstilar i samhället, till exempel i fråga om träning, kost, droger och konsumtion samt påverkan på miljön.

Vad ingår i naturvetenskap 2?

Naturkunskap 2 innehåller delar av Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1. I fall en utbildning kräver Naturkunskap 2 och man har redan godkända betyg i Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1 så uppnår man behörigheten för Naturkunskap 2 .

Relaterade inlägg: