Vad ingår i Oh kostnader?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Oh kostnader?

Vad ingår i Oh kostnader?

Overhead (OH) eller indirekta kostnader syftar till de gemensamma kostnader som institutionen har som inte kan kopplas till en specifik kostnadsbärare, t. ex. bibliotek, ledning, datorsupport och administrativ personal som tillhör stödverksamheten.

Vad är Oh pålägg?

Svar: OH brukar stå för overhead 'stordia'. ... OH står också för overhead i sammansättningar som OH-kostnader och OH-påslag. OH-kostnader är vad framför allt myndigheter kallar kostnader för lokaler, administration och stöd till kärnverksamheten.

Vad är overhead kostnad?

Sådana kostnader kallar man för overheadkostnader. Det är kostnader för administration, bokföring, lönehantering, fakturering, marknadsföring, försäkringar, skatter mm. Kostnaderna för kontor, garage, förråd, verkstad hör också hit, liksom avskrivningar och ränta på byggnader och inventarier.

Hur räknar man ut indirekta kostnader?

Indirekta kostnader i en självkostnadskalkyl fördelas till kostnadsbärare från kostnadsställen med hjälp av en fördelningsnyckel. En enkel form av självkostnadskalkyl är påläggskalkylen, där de direkta kostnaderna används som fördelningsnycklar för indirekta kostnader.

Relaterade inlägg: