Vad ingår i PGI?

Innehållsförteckning

Vad ingår i PGI?

Vad ingår i PGI?

Skatteverket beräknar och beslutar PGI för varje intjänandeår, dvs. beskattningsår som en person varit försäkrad och haft inkomster som är pensionsgrundande. PGI är normalt arbetsinkomsten upp till ett visst tak minskad med avdragsgilla utgifter i arbetet och med den allmänna pensionsavgiften.

Är styrelsearvode pensionsgrundande?

Styrelsearvoden är inte semesterlönegrundande och inte heller grundande för några andra typer av förmåner i kollektivavtal. Styrelsearvoden är pensionsgrundande och sjukpenninggrundande. Styrelseledamöter omfattas inte av reglerna i lagen om anställningsskydd (1982:80) och inte heller av något kollektivavtal.

Hur räknar man ut PGI?

Underlaget för PGI bestäms varje år och är summan av en försäkrads inkomster av anställning och inkomster av annat förvärvsarbete för det året (59 kap. 4 § SFB). Vid beräkningen av underlaget avrundas inkomsterna av anställning respektive annat förvärvsarbete var för sig till närmast lägre hundratal kronor (59 kap.

Vilken lön ska rapporteras till Collectum?

Varje månad ska ni rapportera den utbetalda bruttolönen för varje anställd i internetkontoret, oavsett om lönen har ändrats från föregående månad eller inte. Grundprincipen är att lön och tillägg till lön ska tas med, men inte kostnadsersättningar. efter bruttolöneavdrag, exempelvis förmånsbil.

Vad är Den pensionsgrundande inkomsten?

  • * 2018: Den pensionsgrundande inkomsten är din inkomst minskad med den allmänna pensionsavgiften med 7 procent. Det innebär att den högsta pensionsgrundande inkomsten är 468 750 kronor eller 39 063 kronor per månad.

Vad är Den högsta pensionsgrundande inkomsten år 2020?

  • Det innebär att den högsta pensionsgrundande inkomsten år 20 000 kronor eller 41 750 kronor per månad, som är 7,5 inkomstbasbelopp. År 2019 är den högsta pensionsgrundande inkomsten 483 000 kronor eller 40 250 kronor per månad, som är 7,5 inkomstbasbelopp.

Hur beräknar du din inkomstpension?

  • När vi beräknar din pension använder vi oss av de aktuella basbelopp och värderegler som gäller för nuvarande år. ... Uträkningen gör vi genom att dividera värdet på ditt inkomstpensionskonto med delningstalet. Delningstalet fastställs inför det år du fyller 65.

Relaterade inlägg: