Vad betyder förvalta fastighet?

Innehållsförteckning

Vad betyder förvalta fastighet?

Vad betyder förvalta fastighet?

Bostadsrättsföreningen har ansvar för att förvalta sin fastighet. Det betyder att sköta om daglig skötsel och tillsyn av fastigheten, att eventuella hyresgäster får reparationer gjorda och att el, värme och avfall fungerar som det ska.

Vad kostar fastighetsförvaltning?

– För totalförvaltning – både ekonomisk och teknisk förvaltning – ligger priset idag hos oss någonstans mellan 40 och 60 kronor per kvadratmeter och år. Det handlar då om ett grundpaket. Sedan kan det tillkomma en del saker beroende på fastighetens beskaffenhet och skick.

Vad ska en fastighetsförvaltare kunna?

Som fastighetsförvaltare behöver du ha ett stort intresse för ekonomi och affärsutveckling, ha förmåga att leda och engagera andra, kunna planera och driva projekt, ha en stark servicekänsla, vara noggrann och kvalitetsmedveten, kunna växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå samt ha förmåga att bygga och bibehålla ...

Vad är ekonomisk förvaltning?

Ekonomisk förvaltning går ut på att underhålla och utveckla fastighetens ekonomi på ett tryggt och långsiktigt sätt. Att sköta bokföring, betala leverantörsfakturor, upprätta årsredovisning och budget, hantera lägenhetsförteckning, och sköta hyres- och avgiftsavisering är bara några exempel på uppgifter som ingår.

Vad är teknisk förvaltning?

En teknisk förvaltning avser de ärenden som rör driften av fastigheten så att den fungerar optimalt; så som fastighetsskötsel, lokalvård och löpande underhållsåtgärder. ... I begreppet teknisk förvaltning ingår även planering av periodiskt underhåll, reparationer och ombyggnationer.

Hur mycket kostar en fastighetsskötare?

Vid fastighetsskötsel åt enskilda bostadsrättsinnehavare i de föreningar vi förvaltar. Utöver de fasta priser som prislistan ovan innefattar, kan vi även anlitas för andra typer av fastighetsskötsel och då för ett timpris på 631 kr (inkl. moms).

Relaterade inlägg: