Vad ingår i sfi?

Innehållsförteckning

Vad ingår i sfi?

Vad ingår i sfi?

Kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare är en kvalificerad språkutbildning som syftar till att ge vuxna invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket. Inom ramen för utbildningen ska en elev med ett annat modersmål än svenska få lära sig och utveckla ett funktionellt andraspråk.

Hur många poäng sfi?

Det motsvarar den svenskundervisning som elever läser på grundskolan. Den här kursen ligger på 700 poäng och motsvarar ungefär ett års studier på deltid.

Vad motsvarar sfi D?

Kurserna är relaterade till den gemensamma europeiska referensramen för språk; lärande, undervisning och bedömning. Kurs A motsvarar nivå A1-/A1, kurs B motsvarar nivå A1/A2, kurs C motsvarar nivå A2/A2+ och kurs D motsvarar B1/B1+.

Har asylsökande rätt till sfi?

Nej. Även fast asylsökande och papperslösa räknas som bosatta i Sverige vid tillämpning av skollagen är deras rätt till utbildning begränsad. De har inte rätt till utbildning i sfi eller annan utbildning inom komvux. Källor: 29 kapitlet 2–3 §§ skollagen.

Kan man få bidrag för sfi?

Du kan delta i etableringsprogrammet om du har fyllt 20 men inte 65 år och nyligen har fått uppehållstillstånd som flykting, skyddsbehövande eller anhörig. Arbetsförmedlingen hjälper dig att en plats i ett program. Sedan ansöker du om ersättning från Försäkringskassan för den tid du deltar i programmet.

Relaterade inlägg: