Vilka ämnen ingår i samhällskunskap?

Innehållsförteckning

Vilka ämnen ingår i samhällskunskap?

Vilka ämnen ingår i samhällskunskap?

Ämnet samhällskunskap är till sin karaktär tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom statsvetenskap, sociologi och nationalekonomi, men även andra samhällsvetenskapliga och humanistiska discipliner ingår.

Vilka ämnen läser man i samsam?

Du läser till exempel samhällskunskap, psykologi och moderna språk. Under utbildningen studerar du vad som påverkar och vad som sker i samhället, både lokalt och globalt. Du får lära dig om samhällsvetenskapens historia för att med hjälp av historien kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag.

Vilka läser Samhällskunskap 1b?

*1a1 & 1a2 = För dig som inte läst Samhällskunskap tidigare eller läst gamla Samhällskunskap A på ekonomisk, estetisk, humanistisk eller samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet. **1b = För dig som läst tidigare Samhällskunskap A på naturvetenskaplig eller teknisk linje på gymnasiet.

Vad betyder 1a1?

*1a1 & 1a2 = För dig som inte läst Historia A tidigare eller läst gamla Historia A på ekonomisk, estetisk, humanistisk eller samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet. ... ***1b / 2b = För dig som läst gamla Historia/Psykologi A/B på naturvetenskaplig eller teknisk linje på gymnasiet.

Relaterade inlägg: