Vad ingår i övriga skulder?

Innehållsförteckning

Vad ingår i övriga skulder?

Vad ingår i övriga skulder?

Betalningsförmedlingsskulder, leverantörsskulder och andra skulder som inte härrör från utlåningen, samt avsättningar.

Vad ska ingår i skatteskulder i årsredovisningen?

Dock kan det ändå hända att man hamnar på minus, och om saldot på skattekontot är negativt på bokslutsdagen får man också ett negativt saldo (kredit) på konto 1630, d.v.s. en negativ fordring. Detta är egentligen en skatteskuld och ska alltså flyttas över till skuldsidan i balansräkningen, under posten Skatteskulder.

Vad innebär kortfristiga skulder?

Kortfristiga skulder är grupp skulder i ett företags balansräkning. Det är skulder med kort löptid, mindre än ett år. Den vanligaste kortfristiga skulden är en leverantörsskuld, det vill säga skuld som uppstått vid inköp av varor och tjänster. Andra kortfristiga skulder är personalens intjänade semester och bonus.

Är skatteskulder kortfristiga skulder?

Kortfristiga skulder är skulder som ska betalas inom ett år. Vanliga kortfristiga skulder är leverantörsskulder, skatteskulder, moms och interimsskulder. Långfristiga skulder är skulder som förfaller först efter ett år. Exempel på långfristiga skulder är långfristiga lån och checkräkningskredit.

Vad ingår i leverantörsskulder?

En leverantörsskuld uppkommer när ett säljande företag har gett ett köpande företag kredit enligt avtalade betalningsvillkor. En leverantörsskuld är alltså en skuld som uppstår vid inköp av varor och tjänster. Efter ett inköp får företaget en faktura från sin leverantör.

Vad är en not i årsredovisningen?

Noterna är en obligatorisk del av årsredovisningen. I noterna specificeras innehållet i resultaträkningen och balansräkningen. Ibland kallas noterna ”tilläggsupplysningar”.

Relaterade inlägg: