Vad är IT förvaltning?

Innehållsförteckning

Vad är IT förvaltning?

Vad är IT förvaltning?

Systemförvaltning inom IT handlar om att skapa en modell/metod (förvaltningsmodell) för att säkerställa att vi stödjer, underhåller, vidareutvecklar och supportar de system/applikationer/tjänster som vi på IT använder för att leverera värde till verksamheten.

Vad innebär systemförvaltare?

Systemförvaltare ansvarar för administration och förvaltning av systemet, och rapporterar till systemägare. Följande arbetsuppgifter ingår i rollen systemförvaltare: Arbeta för ökad användarnytta. Tillhandahålla och genomföra utbildning av systemet med användare.

Vad gör en förvaltningsgrupp?

Förvaltningsgruppen koordinerar arbetet med att realisera de krav/behov verksamheten har på systemet och ”gifter” på så sätt samman verksamhet och IT-sida. En generell förvaltningsorganisation visas i bild 1.

Vad gör en Förvaltningsledare IT?

Som förvaltningsledare har du det yttersta ansvaret för att förvaltningen sker enligt de krav som finns. Arbetar du som förvaltningsledare ansvarar du för att leda arbetet inom ett förvaltningsobjekt så att leveranserna från förvaltningsobjektet fungerar på avsett vis och motsvarar verksamhetens behov.

Relaterade inlägg: