Vad ingår i Särkostnad?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Särkostnad?

Vad ingår i Särkostnad?

Särkostnader är de kostnader som är direkt relaterade till våffelkiosken, såsom till exempel leasingkostnaden för själva kiosken, kostnaderna för tillstånd, hyra för uppställningsplatsen, inredning och utrustning, lön till expediten/erna, inköpskostnaden för våffelsmeten med mera med mera.

Hur beräknas täckningsbidrag 1?

Det totala täckningsbidraget (TTB) kan räknas ut på följande två sätt: Totalt täckningsbidrag = Totala särintäkter – Totala särkostnader. Totalt täckningsbidrag = Täckningsbidrag x Försäljningsvolym.

Vad innebär Bidragskalkylering?

Bidragskalkyler är en av två typer av produktkalkyler. Den andra är självkostnadskalkyl. Produktkalkyler som bygger på bidragsmodellen använder en ofullständig kostnadsfördelning. Detta förenklar kalkylarbetet, men innebär samtidigt att man inte får tillgång till hela kostnadsbilden.

Vad ingår i TB2?

Täckningsbidrag 2 (TB2) visar nettot efter att samtliga rörliga särkostnader är betalda. Observera dock att kostnader för arbete inte är inkluderat i TB2.

Hur räknar man ut täckningsgrad?

Täckningsgrad (TG) = täckningsbidraget (TB) i procent av omsättningen. Täckningsgraden är ett nyckeltal som visar hur stor procentuell andel av försäljningspriset som utgörs av täckningsbidraget (TB).

Relaterade inlägg: