Hur finansieras sjöräddningen?

Innehållsförteckning

Hur finansieras sjöräddningen?

Hur finansieras sjöräddningen?

Vi finansieras genom medlemskap, gåvor, donationer och testamenten. Gåvorna kan komma både från privatpersoner och företag, och vara små eller motsvara kostnaden av en ny räddningsbåt. Vi tar inte emot några bidrag från staten.

Vad står SSRS för?

Sjöräddningssällskapet, formellt Svenska Sällskapet för Räddning af Skeppsbrutne (SSRS), är en svensk ideell organisation, som grundades 1907.

Hur funkar sjöräddningen?

Sjöräddningscentralen tar emot larm och beslutar om lämplig insats samt leder insatserna. SOS Alarm ser via 112-numret till att den nödställde till sjöss kommer i kontakt med Sjöräddningscentralen.

Vad kostar en sjöräddning?

Sjöräddningssällskapet har en enda uppgift: att rädda liv till sjöss. Dygnet runt, året runt, i alla väder. Räddningsinsatserna är alltid gratis. Och för de närmare 100 000 medlemmarna finns också kostnadsfri hjälp med bogsering och annat även när det inte handlar om nödsituationer.

Är sjöräddningen gratis?

Som medlem får du kostnadsfri hjälp redan innan läget blir akut, våra sjöräddare är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Det är vårt sätt att tacka för ditt stöd, men också ett sätt att förhindra allvarliga olyckor. Ett medlemskap kostar 67 kronor/månad eller 800 kronor/kalenderår.

Får man lön som sjöräddare?

Svenska sjöräddare kan inte leva på att rädda liv. De jobbar ideellt och får ingen lön för sin insats. Därför har de flesta två jobb, ett med lön och ett utan. Men för att det ska fungera behövs förstående arbetsgivare som låter sjöräddarna släppa allt och rusa iväg när larmet går.

Vad kostar det att vara med i sjöräddningen?

Det är vårt sätt att tacka för ditt stöd, men också ett sätt att förhindra allvarliga olyckor. Ett medlemskap kostar 67 kronor/månad eller 800 kronor/kalenderår. Pensionärer och ungdomar betalar 42 kronor/månad via autogiro eller 500 kronor/kalenderår. Med autogiro slipper både du och vi fakturahanteringen.

Relaterade inlägg: