Vad är UC id-skydd?

Innehållsförteckning

Vad är UC id-skydd?

Vad är UC id-skydd?

ID-skydd är en tjänst som hjälper dig om du har blivit utsatt för ID-stöld, men tjänsten kan inte förhindra en ID-stöld. ID-skydd säljs ofta via telefonförsäljning, vilket innebär att du kan ångra köpet i 14 dagar.

Är det värt med id-skydd?

Det säljs många specialförsäkringar som på olika sätt utger sig för att ”skydda dig mot id-stöld”. Men du kan tyvärr aldrig skydda dig helt mot ett sådant brott. Det är en missuppfattning. - Det skydd du kan få från en försäkring är att du kan få hjälp att återställa din identitet efter en ID-stöld.

Hur spärrar man UC?

Besök www.minuc.se för mer information. *en bedrägerispärr är en spärr på ditt personnummer hos UC, Bisnode, Creditsafe, Syna och Decidas. Det innebär att ingen kan ta en kreditupplysning på dig. Du som privatperson kontaktar oss på UC för att lägga en spärr tillsammans med en kopia på en polisanmälan.

Hur vet man om man är id kapad?

Så upptäcker du ID-kapning

  1. får meddelande om att en kreditupplysning har gjort och du inte känner igen frågeställaren.
  2. får fakturor eller inkassokrav där du inte känner igen avsändaren.
  3. får telefonsamtal, e-post eller brev om produkter du inte har beställt.
  4. får avslag på lån och krediter.

Hur många blir id kapade?

192 000 ID-kapningar, 1,9 miljoner försök Under det senaste året har 2,4 procent av svenskarna mellan 16 och 79 år, drygt 192 000 personer, fått sin identitet kapad. Antalet försök ligger kvar på en hög nivå med 1,9 miljoner drabbade, eller 24 procent. Det innebär att det året runt genomförs runt fyra försök i minuten.

Hur skyddar jag mig bäst mot ID-kapning?

skyddar du dig Se till att inga obehöriga kommer åt din post. Om du tappat bort en identitetshandling, anmäl det till Polisen och till kreditupplysningsföretag. Öppna inte e-post eller länkar som är okända för dig. Risken finns att du får in virus i din dator som till exempel kopierar dina inloggningsuppgifter.

Relaterade inlägg: