Vad ingår i hyrbil?

Innehållsförteckning

Vad ingår i hyrbil?

Vad ingår i hyrbil?

Hyrbilsförsäkringar

  • Trafikförsäkring (Third Party Liability Insurance) ingår alltid i bilhyran. ...
  • Helförsäkring (Collision/Damage Waiver CDW + Theft Protection TP eller Loss/Damage Waiver LDW) ersätter skador på hyrbilen och stöld av den. ...
  • Ta reda på vad trafik- och helförsäkringen inte täcker.

Vad händer om en hyrbil blir stulen?

Inte heller stöld eller vandalisering täcks av hyrbilens vagnskadeförsäkring. Om hyrbilen blir stulen eller någon åsamkar skada på bilen måste du betala en självrisk. Med ett tillägg som täcker stöld samt skador på bilen som orsakas av vandalisering reduceras din självrisk för dessa skadetyper med upp till 50 procent.

Vilka försäkringar hyrbil?

Trafikförsäkringen ersätter personskador. Den täcker även skador som ditt fordon orsakar på andra fordon eller egendom. Halvförsäkring och helförsäkring är frivilligt och ersätter framförallt skador på ditt fordon. Halvförsäkringar gäller för vissa skador på det egna fordonet.

Vad är CDW försäkring?

Trafik- och vagnskadereducering (som heter Collision Damage Waiver, eller CDW, på engelska) skyddar dig om bilens kaross blir skadad. Du kommer att vara ansvarig för ett maxbelopp som kallas en "självrisk" ("excess" på engelska, i USA kallas det "deductible").

Kan man se om en bil är anmäld stulen?

Lista på stulna bilar Om du vill undersöka om en viss bil är anmäld stulen, till exempel vid ett bilköp, finns det några olika sätt att ta reda på det. Bilregistret – Du kan se bilens status på Transportstyrelsens hemsida eller genom att skicka registreringsnumret i ett SMS till nummer 72503.

Relaterade inlägg: