Vad avser sink?

Innehållsförteckning

Vad avser sink?

Vad avser sink?

SINK står för särskild inkomstskatt för utomlands bosatta och gäller personer som bor i ett annat land men arbetar i Sverige. Här förklarar vi vad det innebär, vilka som omfattas och hur man ansöker om SINK-skatt.

Hur fungerar Sinkskatt?

Om du är begränsat skattskyldig ska du betala särskild inkomstskatt för utomlands bosatta (SINK) på din pension. Det är en definitiv skatt på 25 procent, och du behöver inte deklarera din inkomst. Utbetalaren gör avdrag för skatten innan pensionen betalas ut till dig.

När lönar sig SINK skatt?

För de med låga inkomster kan det löna sig stort att välja bort SINK till fördel för beskattning enligt inkomst skattelägen. ... På inkomster över ca 300 000 kan SINK vara att föredra. På lägre inkomster bör man välja beskattning enligt inkomstskattelagen.

Hur beräknas SINK skatt?

SINK-skatten höjs från 20 procent till 25 procent från och med den 1 januari 2018. Om du inte har väsentlig anknytning till Sverige och inte vistas här stadigvarande har du möjlighet att bli beskattad enligt SINK. Du betalar från och med den 1 januari 2018 25 procent i skatt på ersättningen och eventuella förmåner.

Relaterade inlägg: