Varför är det viktigt att förvaltningen finns?

Innehållsförteckning

Varför är det viktigt att förvaltningen finns?

Varför är det viktigt att förvaltningen finns?

Den offentliga förvaltningen har en avgörande betydelse för utvecklingen av en hållbar ekonomisk tillväxt. En effektiv förvaltning är ett viktigt medel för att nå regeringens övergripande mål om en hållbar tillväxt med fler jobb i fler och växande företag.

Vad ingår i den offentliga sektorn?

  • Verksamheter som ingår i den offentliga sektorn, som finansieras utav skattemedel, brukar delas in i olika huvudgrupper: 1 Socialt skydd. 2 Hälso- och sjukvård. 3 Utbildning. 4 Allmän offentlig förvaltning. 5 Infrastruktur, ekonomiska frågor. 6 Samhällsskydd, rättsskipning. 7 Försvar. 8 Övrigt.

Vad betyder offentlig sektor i Sverige?

  • Offentlig sektor betyder att företag ägs utav staten, landstinget, eller kommunen. Det är det svenska folket som bestämt vilka som ingår i staten, landsting, och kommuner genom val vart fjärde år. I den offentliga sektorn ingår många verksamheter som är uppdelade i olika grupper och dessa är skattefinansierade.

Vad är en forskarutbildning i offentlig förvaltning?

  • Utbildning på forskarnivå i offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan är i en yrkesutbildning för forskare med intresse för den offentliga samhällsorganisationen. Utbildningen leder till licentiatexamen (120 hp) eller doktorsexamen (240 hp) i ämnet offentlig förvaltning.

Relaterade inlägg: