Vad har jag för gymnasiepoäng?

Innehållsförteckning

Vad har jag för gymnasiepoäng?

Vad har jag för gymnasiepoäng?

Snittbetyget beräknas genom att siffervärdet för ett betyg multipliceras med kursens gymnasiepoäng. Exempel: Betyget B i en kurs som omfattar 100 gymnasiepoäng ger 17, = 1 750. Summan av alla betyg delas sedan med summan av antalet poäng som du har läst.

Hur mycket är 2250 gymnasiepoäng?

Gymnasiepoäng[redigera | redigera wikitext] En gymnasieutbildning har en omfattning av 2500 poäng varav 100 poäng projektarbete och 300 poäng individuella val. 750 poäng utgörs av kärnämnen. För att få ett högskolebehörigt slutbetyg från gymnasieskolan krävs minst godkänt betyg i minst 2250 poäng.

Är 2500 gymnasiepoäng bra?

För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Hur många poäng är en termin på gymnasiet?

En termin på 20 veckor motsvarar 100 poäng.

Vad har jag för Antagningspoäng?

Räkna själv

  1. Ge bokstavsbetygen ett siffervärde. Först får dina betyg ett siffervärde: ...
  2. Räkna ut ett betygsvärde för varje kurs. Det siffervärde du nu har satt för varje betyg multiplicerar du med kursens gymnasiepoäng. ...
  3. Lägg ihop alla betygsvärden. ...
  4. Dela summan med totala poängen. ...
  5. Kom ihåg kompletteringar och meritpoäng.

Vad har jag för Meritvärde?

På Antagning.se finns mer information om meritpoäng.

Hur många högskolepoäng är 2500 gymnasiepoäng?

Man kan säga att antalet poäng motsvarar den tid som krävs för att läsa kursen. De flesta kurser omfattar 100 poäng, men det finns även kurser på poäng. Alla nationella gymnasieprogram omfattar totalt 2500 gymnasiepoäng. Tänk på att vissa gymnasiekurser kan ge extra meritpoäng när du söker till högskolan.

Relaterade inlägg: